Kamu-Sen Başbakan'ı eleştirdi: Memur yan yatmıyor

Haber Giriş : 14 Nisan 2005 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Sayın Başbakan'a sormak istiyorum, 2 milyon 460 bin memur yan yatmakta mıdır?, çalışmadan mı ücret almaktadır? Kamu çalışanı, kendisi ile ilgili böyle bir değerlendirmeyi yapan Başbakan'ı öyle sanıyorum ki affetmeyecektir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Tokat İl Temsilciliği'nin istişare toplantısına katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. İlk olarak kamu çalışanlarının 'ciddi' olarak nitelendirdiği sorunlarından ücret konusuna değinen Akyıldız, "Bu beklentimize cevap verilmesi için Türkiye Kamu-Sen olarak 1989 yılından 1992 yılına kadar vakıf olarak 1992 yılından 2001'ne yılında fiili zemin üzerinde 2001'den itibaren de hukuki zemin üzerinde mücadelemizi sürdürmekteyiz. Ücret konusundaki gelişimler maalesef bizlerin beklentilerine, bizlerin gerçeklerine uygun gelişmeler değildir. Siyasi iradeler her seferinde bu konun tartışması gittikçe büyüyerek devam etmektedir. Bundan sonrada devam edecektir" dedi.

Akyıldız, devleti yönetenlerin, zaman zaman kamu çalışanını sorunların sebebi saymakta olduğunu iddia ederek, "Sayın Başbakan Gaziantep'te yaptığı konuşmada orda bir kişiye hitaben 'neden memur olmak istiyorsun kardeşim. Yan yatıp çalışmadan maaş almak, ücret almak için mi memur olmak istiyorsun?' diye soruyor. Sayın Başbakan'a sormak istiyorum, 2 milyon 460 bin memur yan yatmakta mıdır, çalışmadan mı ücret almaktadır? Bugün 71 milyon insana kendisi dahil toplumun alt kesimine hizmet sunan kamu çalışanı yan yatıp çalışmadan ücret almaktadır öyle mi. Kamu çalışanı kendisi ile ilgili böyle bir değerlendirmeyi yapan Başbakan'ı öyle sanıyorum ki affetmeyecektir. Kamu çalışanın ne şartlar altında çalışma yaptığını, hizmet verdiğini elbette sayın Başbakan bilmeyecektir. Kamuda çalışıp vatandaşa hizmet sunmanın ne anlam geldiğini elbette bilemez" dedi.

Akyıldız, seçimin göründüğünü öne sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim görünmüştür. O yüzden siyasi iradenin hesap vereceği noktalar yaklaşmıştır. Bu hesabı sormaktan da gecikmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Biz gittiğimiz her yerde bir siyasi partinin önünde veya arkasında olmadığımız çok rahatlıkla açıklarız ama bu siyasi iradenin bu tavırlarıyla her zaman karşısında olacağız. Hele seçimde, hele seçimde onu asla unutmasınlar. Değerleri arkadaşlarım ne demek istediğimizi sizler anladığınız. Aslında biz bir birimiz çok kolay anlarız önümüzdeki günler mücadele günleri biz zaten hiç rahat etmedik ki hep mücadele ettik. Ama bu mücadelenin heyecanı bir başka olacak. Hepinizi mücadele etmeye hazır olmaya davet ediyorum."

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber